OM OSS

Jag heter Anne Dagbäck Printz, jag bor med min familj, hundarna och två katter i Örberga en liten by mitt ute på östgötaslötten, ca 8 km söder om Vadstena. Har alltid haft hundar, en tax fanns i familjen när jag växte upp. Min första egna hund, en salukitik, fick jag 1969 och det blev totalt sju stycken salukis till slut. Hade också en valpkull i början av sjuttiotalet.

Trots det så har Labradoren alltid legat mig varmt om hjärtat troligen tack vare Fanny en svart labradortik som jag träffade 1967. Jag jobbade då som kennelflicka på Ljunas varghundskennel i Mjölby och hon var inackorderad där ett par veckor den sommaren. Hon var bland det ljuvligaste man kunde tänka sig och jag glömmer henne aldrig.

I augusti 2003 kunde jag i alla fall åka till Monica Jarl Winnberg i Blekinge och hämta hem lilla Selma, Seabird's On Line. Jag har ägt henne tillsammans med Inga-Lill Thörnberg (Kennel Oakroads) men hon har alltid bott hos mig och sedan hösten 2009 är hon bara min. Har gått en del kurser med henne och tränar både apportering och viltspår och vi åker gärna på utställning.

I mitten av nittiotalet började jag hjälpa till som funktionär på SSRK:s prov och det har jag fortsatt med genom åren.

Selma har haft två kullar till med prefixet Oakroad’s med två valpar i varje kull. Den senaste som föddes i april 2009 hade vi hemma hos oss, där behöll vi en brun hane, Oakroad’s Killing The Blues "Rufus". Sin sista kull fick hon i december samma år vilken resulterade i tre hanar och två tikar.

Har suttit i styrelsen för Labradorklubben Östergötland mellan 2004 och 2016, det första året som suppleant för att därefter ha haft lite olika uppdrag som sekreterare, vice ordförande samt utställningsansvarig. Nu sitter jag som utställningsansvarig i SSRK Östergötlands styrelse sedan 2017.